Megjelent a Fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási mintázatok a magyar társadalomban című tanulmánykötet

Megjelent a Fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási mintázatok a magyar társadalomban című tanulmánykötet

A kötet a Fenntartható fogyasztási mintázatok, viselkedési stratégiák és tudáshasználat a magyar társadalomban OTKA kutatás első eredményeit összegzi esettanulmányok formájában.

A kötet IDE KATTINTVA olvasható

A kötet a fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási gyakorlatok és kezdeményezések bemutatásával arra keresi a választ, hogy

  • milyen lehetőségi és korlátai vannak a fenntartható fogyasztásnak a különböző társadalmi státuszú és/vagy lakóhelyű társadalmi csoportok  és egyének számára?
  • milyen kihívásokkal és lehetőségekkel találják szembe magukat a fenntartható fogyasztási gyakorlatok  és kezdeményezések során az egyének és közösségek?

A kötetet Csurgó Bernadett szerkesztette.

A kötet szerzői:
Csizmady Adrienne, Csurgó Bernadett, Ferencz Zoltán, Horzsa Gergely, Kerényi Szabina, Kocsis Viktória, Kőszeghy Lea, Kristóf Luca, Megyesi Boldizsár és Szabolcsi Zsolt

A kötet célja, hogy a bemutatott esetek hozzájáruljanak a fenntartható fogyasztásról szóló hazai tudományos és szakmai diskurzushoz, a közös gondolkodáshoz új kérdések, szempontok és megközelítések felvetésével.