Polarizált perspektívák: A klímamozgalmak és civil szervezetek vizuális lehetőségei

Polarizált perspektívák: A klímamozgalmak és civil szervezetek vizuális lehetőségei
A HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont Társadalmi Ökológia és Klíma Kutatási Centruma tisztelettel meghívja Önt workshopjára.

2024. március 11. 10:00-12:00

A Társadalomtudományi Kutatóközpont K12-es terme (földszint)

 
A PolarVis-ről:

A workshopot a „Vizuális Meggyőzés Az Átalakuló Európában: a vizuális tartalom affektív és polarizáló ereje az online politikai diskurzusban” (PolarVis) című kutatási projekt részeként kerül megrendezésre. A projekt célja, hogy feltárja a vizuális tartalmak hatását a politikai polarizációra a digitalizált társadalmakban, különös tekintettel az éghajlatváltozásra és a zöld átmenetre. A kutatás fő kérdései a következők: hogyan használják a társadalmi mozgalmak a vizuális tartalmakat kommunikációjukban, milyen jellemzőkkel rendelkeznek ezek a vizuális tartalmak, hogyan reagál rájuk az online közönség és hogyan terjednek az interneten, ezzel elősegítve szimpatizáló és antagonizáló közönségek kialakulását.

Bővebb információ a PolarVis-ről EZEN a linken keresztül érhető el.
 
A workshopról:

A workshop keretében a PolarVis kutatási projekt eredményeként készült műszerfal bemutatására és megvitatására kerül sor. A műszerfal felvázolja a projekt főbb megállapításait az éghajlati mozgalmak vizuális kommunikációjáról, és javaslatokat tesz arra vonatkozóan, hogyan lehet a vizuális tartalmakat jobban a különböző célokhoz igazítani (például nagyobb tömegek mozgósítása érdekében).

 
Zoom linkhttps://us06web.zoom.us/j/89862353231...
Meeting ID: 898 6235 3231
Passcode: 558254