Társadalmi státusz és fenntarthatóság: Esettanulmányok a fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási kezdeményezésekről és gyakorlatokról (workshop)

Társadalmi státusz és fenntarthatóság: Esettanulmányok a fenntartható élelmiszer- és energiafogyasztási kezdeményezésekről és gyakorlatokról (workshop)

A HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete és Társadalmi Ökológia és Klíma Kutatási Centruma tisztelettel meghívja Önt workshopjára.

2023. december 5. 13:00-15:00

 
A workshopról

A workshop célja bemutatni a Fenntartható fogyasztási mintázatok, viselkedési stratégiák és tudáshasználat a magyar társadalomban nevű (OTKA–NKFIH) kutatás legújabb eredményeit. A workshop keretében négy blokkban pecha-kucha előadások keretében bemutatjuk a kutatás esettanulmány munkacsomagjának első eredményeit. Az esettanulmányokban egyéni és közösségi megoldásokat elemzünk városi és vidéki környezetekben, a társadalmi hierarchia különböző szintjein. Az esettanulmányok célja, hogy megtaláljuk és meghatározzuk a fenntartható fogyasztást meghatározó társadalmi tényezőket, hogy feltárjuk, hogyan termelődik, illetve hogyan terjed a különféle térbeli-társadalmi mezőkben a fenntarthatósággal kapcsolatos tudás és gyakorlat.

A tematikus blokkok:

  • Közösségi kertek
  • Bevásárló közösségek
  • Energiaközösségek
  • Szociális programok és fenntarthatóság

Az előadások szerzői: Acsády Judit, Bukovics István, Csurgó Bernadett, Ferencz Zoltán, Kapala-Havas Maja, Horzsa Gergely, Kara Zsuzsanna, Kerényi Szabina, Kocsis Viktória, Kovách Imre, Kőszeghy Lea, Kristóf Luca, Megyesi Boldizsár, Szabolcsi Zsolt